babyshower

wat is een babyshower in India  waar het een oude traditie is. Normaal gesproken is het een samenkomst in het huis van de zwangere dat wordt opgesierd. Het is een traditionele feest, waarbij de zwangere in het zonnetje wordt gezet en wordt bevestigd door een Hindu-priester in de zwangerschap, door haar familie, schoonfamilie en kennissen. De zwangere en baby krijgen goede wensen en cadeaus van hun geliefden, om aan te geven dat ze worden verwelkomt in de familie. Babyshower werden voornamelijk gegeven ter ere van de eerstgeborene om de eerste uitzet bij elkaar te verkrijgen, maar ook dit is in de loop van de tijd veranderd.

DSC_38

wat is een babyshower in Noord-Amerika en is bedoeld als een verrassing voor de aanstaande moeder. Vrienden onderling die hun geliefde willen feliciteren met een feestje of vrienden die aanstaande ouders willen feliciteren met cadeautjes die ze nodig hebben met de komst van hun baby. Traditioneel worden er ook babyshower spelletjes gespeeld die worden beloond met kleine geschenken.

wat is een babyshower in Nederland is het nog vaak een vrouwen dingetje. Een vriendin, collega´s (schoon)zus of moeder neemt het voortouw en verzameld iedereen die de zwangere lief is op een bepaalde dag bij elkaar als verrassing voor de zwangere en zij wordt overladen met mooie cadeautjes vaak van praktische aard zoals kleding, verzorgingsproducten en speelgoed. Er worden leuke anekdotes

van haar eigen babytijd verteld, lekker gegeten en spelletjes gespeeld of een creatieve baby shower georganiseerd waar de groep samen of ieder voor zich iets maakt.

het echo spel Voor Mama

wat is een babyshower In Zuid- amerika waar het fenomeen net zo populair is als in Noord-Amerika, is het heel gewoon om geld te geven, vaak ludiek verpakt in een luiertaart of zuigflesje.Er is geen vaste regel voor wanneer een babyshower wordt gehouden, maar volgens het meest verspreide gebruik wordt hij georganiseerd omstreeks het begin van het derde trimester (7de maand) van de zwangerschap, als de aanstaande moeder zich lichamelijk nog onbeperkt voelt en er nog voldoende tijd blijft om de babyuitzet verder aan te vullen.

Wat is het verschil tussen een babyshower en een kraamfeest Een babyshower is een feestje gericht op de moeder en een kraamfeest (dat wordt gegeven als de baby al is geboren is) is een introductie van de baby aan vrienden en familie.